W dniach 19 – 23 lutego gotowaliśmy same zdrowe i pyszne rzeczy. Mogliśmy w tym czasie poszerzyć i sprawdzić swoją wiedzę na temat zdrowego żywienia. Poznawaliśmy nowe przepisy i próbowaliśmy przygotowanych przez nas potraw.
W dniach 19 – 23 lutego gotowaliśmy same zdrowe i pyszne rzeczy. Mogliśmy w tym czasie poszerzyć i sprawdzić swoją wiedzę na temat zdrowego żywienia. Poznawaliśmy nowe przepisy i próbowaliśmy przygotowanych przez nas potraw.
SZALONE LATA DWUDZIESTE – TO BYŁ BAL !
Wiktoria, absolwentka naszej szkoły, zaprosiła nas do swojego domu. Podczas spotkania było dużo wspomnień i śmiechu.
Z okazji zakończenia karnawału, 13 lutego byliśmy w pizzerii w Atrium Promenada. Każdy mógł samodzielnie zamówić swoją ulubioną pizzę i za nią zapłacić.
Kolejne warsztaty fotograficzne, które odbyły się 5 i 12 lutego przygotowywały nas
do umiejętności ustawiania światła podczas wykonywania zdjęć.
W dniu 8 lutego, odwiedziła nas była tancerka baletowa Opery Narodowej w Warszawie, prowadziła lekcje teatralną pt.: „Taniec”. Każdy nas mógł przymierzyć baletki oraz różne stroje baletowe, a także przekonać się jak trudny jest to zawód.
Jak co roku bawiliśmy się na balu karnawałowym, który odbył się 2 lutego, a zabawę prowadzili członkowie Orkiestry Wojskowej.
W dniu 1 lutego w ramach akcji ? Muzeum Narodowe na Wynos? odbyły się warsztaty archeologiczne. Uczniowie dowiedzieli się na czym polega praca archeologa, jakimi narzędziami należy posługiwać się na wykopaliskach i doświadczyli co można odnaleźć podczas prac odkrywkowych.
Maski weneckie, koty i dużo brokatu, tak przygotowywaliśmy się do balu karnawałowego, a działo się to 1 lutego 🙂